Fyrtionionde träffen 9 november 2017

Mötesrapport

I sedvanlig trivsam anda samlades 27 whiskyentusiaster på Yacht Hotell. Olof Noreus från Pernod Ricard Sweden ledde provningen
Arrangörer denna gång var Mats Svensson, Kurt & Anita Ljungbeck
Vi bjöds på välsmakande chili con carne med hembakat bröd, mycket gott! Till detta serverades kvällens öl, Oppigårds Winter Ale, 5,3 %. En mycket lyckad ale, konstaterades det och ljudnivån steg som bevis på detta.
Olof Noreus ledde en kompetent och trivsam provning och kunde snabbt konstatera på både frågor och svar att whiskykunnandet i klubben är imponerande stort.
Vi provade fem sorter, varav två (nr 3 och 4) är helt nya. De tre övriga har förekommit tidigare på Sisse-provningar
1. Strathisla 12y 349 kr
2. Aberlour 12y 379 kr
3. Glenburgie 15y 399 kr
4. Miltonduff 15y 449 kr
5. Aberlour A'Bunadh Cask Strength 649 kr
Vid omröstningen vann Glenburgie stort följd av Aberlour A'Bunadh. Glenburgie kommer att finnas i Systembolagets ordinarie sortiement från 4 dec. Många röster hördes att detta var en ovanligt prisvärd whisky.

Utdelat textmaterial finns här i pdf-format

Olof Noreus tackades med en varm applåd för kunnig och trevlig ledning av kvällens provning. Han önskas varmt välkommen tillbaka om ett år!
Nästa provning blir torsdag 15 februari 2018. Ansvariga är Ronny Nilsson, Jonas Nilsson, Anna-Karin Lindstam samt Tommy Sturesson. Med tanke på att nästa träff är den femtionde i klubbens historia ville vi helst inte neka någon tillträde. Beslöts undersöka möjligheten att vara i Odd Fellows lokaler.

Kvällens arrangörer avtackades med en varm applåd, Irish Coffe besmuttades i trivsam anda och så sakteliga drog sig deltagarna med belåtna miner ut i novembernatten.