Trettiofjärde träffen 27.02.2014

Mötesrapport

24 whiskyvänner mötte upp. Kvällens öl var Zlatopramen 4,9 %, en utmärkt välsmakande öl. Till denna serverades potatissallad med kallskuret, tomater och gott bröd. Ansvariga denna gång var Kristina och Ingvar Lindahl samt Anita Ljungbeck.

Påminnes om att gäster som vill anmäla sig måste ha fått lösenord av sin "värd".

Nästa träff beslöts till den 22.5 2014 kl 19 på Yacht Hotell. Ansvariga blir Ronny Nilsson, Jonas Nilsson, Mats Svensson samt Thore Svensson.

Kvällens provning hade det spännande temat "Nordisk whisky - samt en liten joker". Vi fick prova en finsk, en svensk, en dansk whisky medan jokern visade sig vara japansk. En whisky utmärkte sig åt det negativa hållet medan de andra tre höll hög klass, vilket visade sig vid omröstningen, som gav följande resultat:

1. Braunstein Library Collection 12,2, 46 %, 2000 kr/l, 42p

2. Nikka All Malt 40 % pris 419 kr/0,7 l, 41 p

3. Hven Dubhe, 45 %, 1080 kr/l, 39 p

4. Teerenpeli Single Malt 8 år, 1700 kr/l, 5 p
Utdelat textmaterial finns här i pdf-format.

Som avslutning serverades traditionell Irish Coffee.

Som vanligt en trivsam kväll, denna gång med månen i nedan i för årstiden milt väder. Det kan erinras om att denna dag 1933 brinner riksdagshuset i Berlin, något som får vittgående konsekvenser för tysk inrikespolitik. Nazisterna har suttit vid makten sen 30 januari.

De ansvariga tackades med en varm applåd för en ovanlig och fantasifull provning och deltagarna drog efterhand ut i mörkret och väntande bilar. Ännu en provning är till ända. Vasaloppet körs på söndag och vi börjar ana vår i luften!