Trettiotredje träffen 7.11.2013

Mötesrapport

25 whiskyvänner mötte upp. Kvällens öl var Spaten Oktoberfestbier, 5,9 %, mustig och god. Till denna serverades räkmacka. Bäggedera uppskattades tillfullo! Ansvariga denna gång var Leif Ramberg, Rolf Nilsson, Irene Friberg-Johansson och Inge Johansson.

Vi har nu ett särskilt anmälningsformlulär för gäster. Bo informerade om att denna nu fått ett särskilt lösenord. Den som anmäler sig som gäst till NN, måste alltså ha fått detta lösenord av NN.

Nästa träff beslöts till den 27.2 2014 kl 19 på Yacht Hotell. Ansvariga blir Kristina och Ingvar Lindahl samt Anita Ljungbeck.

Kvällens provning omfattade olika utgåvor av Springbank. Vi fick först försöka avgöra vilket destilleri det var fråga om och det är för den som skriver dessa rader oklart om någon klarade det utan viss ledning. Sedvanlig poängsättning gav följande resultat:

1. Springbank 2000 Portwood, 56 p

2. Springbank 18y, 41 p

3. Springbank 15y, 36 p

4. Springbank 10 y, 11 p
Utdelat textmaterial finns här i pdf-format.

Som avslutning serverades traditionell Irish Coffee.

Som vanligt en trivsam kväll, denna gång i den stigande månens sken, tätt beledsagad av planeten Jupiter. De ansvariga tackades med en varm applåd och deltagarna drog efterhand sig nerför trappan ut i mörkret och väntande bilar. Änne en provning är tillända och man kan med förundran notera att vår klubb nu närmar sig sitt 10-årsjubileum. Tiden går fort i gott sällskap!