Trettioandra träffen 22.8.2013

Mötesrapport

25 whiskyvänner mötte upp och samlades i sensommarvarm lokal. Kvällens öl var Störtebecker Bernstein Weizer, ett som sig bör grumligt, överjäst veteöl, 5,3 %. Till detta serverades rostbiff, potatissallad och stekt lök med gott bröd och ost. Bäggedera uppskattades tillfullo! Ansvariga denna gång var Leif Ramberg, Lars Erik Jonsson och Mats Svensson.

Jonas Nilsson berättade om planerna att besöka Häckeberga och provsmaka ur det Mackmyrafat, som ett antal har tecknat sig för. Lämpligt datum är 26.9. Buss t o r kostar 5700 kr. Man betalar 20 kr/cl för provning. Även de som inte tecknat sig för fat är välkomna, men får då naturligtvis nöja sig med andra sorters whisky. Avresa planeras till 16.30 och provningen börjar 18.30. Jonas mejlar alla medlemmar.

Denna gång hade vi fyra gäster, vilket givetvis är angenämt. Ganska många av de ordinarie medlemmarna hade av skilda skäl uteblivit denna gång. Mötet menade att medlemmarna måste ha företräde och gäster tillkomma i mån av plats. Beslöts att göra en separat teckningslista för gäster. Den som inte avhörts på ett år, stryks från medlemslistan och kan då ge plats för en ny medlem. Mötet var enigt om att behålla dessa lite lösare medlemsformer och undvika formaliteter i möjligaste mån. F.n. har Irene 33 st på medlemslistan.

Någon gemensam resa till Hvenprovning blir det inte. Var och en intresserad får fixa det själv!

Nästa träff beslöts till den 7.11 kl 19 på Yacht Hotell. Ansvariga blir Åke Bengtsson, Sivert Carlsson, Irene Friberg-Johansson, Inge Johansson samt Rolf Nilsson.

Jonas kollar om Snärjeskogen skulle kunna vara en lämplig mötesplats för februariträffen.

Kvällens provning omfattade olika utgåvor av Highland Park: Cask Strength, 18y, 15y, 12y. Detta är ju en mycket elegant whisky och var inte alldeles lätt att betygsätta. Men med sedvanlig omröstning blev resultatet så här:

1. 55p, 18-årig

2. 44p, Cask Strength

3. 41p. 15-årig

4. 14p, 12-årig
Utdelat textmaterial finns här i pdf-format.

Som avslutning serverades traditionell Irish Coffee.

Den inledningsvis högtidligt förväntansfulla stämningen ersattes efterhand med ett trivsamt sorl, vars ljudnivå steg allteftersom och vid provningens slut nådde aktningsvärda 92 dB. I olika grupper avhandlades allt från jobb till politik och många kloka ord sades. Dock, som det står i Predikaren, allt har sin tid och således även denna provning. Lätta till sinnet och med belåtna miner drog sig deltagarna efterhand ut i den ljumma sensommarkvällen.