Trettionde träffen 14.2.2013

Mötesrapport

25 whiskyvänner mötte upp till den trettionde träffen i klubbens historia. Vi är inne i vårt åttonde verksamhetsår! Vi kan vara stolta över vår trivsamma klubb som till en låg kostnad låter oss prova fin whisky. I sammanhanget framförs ett varmt tack till Yacht hotell som låter oss ha lokalen utan kostnad.

Ansvariga denna gång var Lars-Erik Jonsson, Per Steen, Peter Settergren och Tore Svensson. Kvällens öl var Franziskaner Weissbier, 5,0 %. Till denna serverades en utmärkt välsmakande chili con carne, tillagad av Tore. Den fick en strykande åtgång. Den varma, välkryddade maten passade extra bra denna lite ruggiga februarikväll.
Stämningen var som alltid i början av provningen högtidlig och förväntansfull. Lars-Erik presenterade kvällens utbud av exotiska whiskysorter, från Tasmanien, Tjeckien, Nederländerna och Indien.
Vi fick veta vilken sort vi fått i glasen och fick sedan para ihop whisky med beskrivningen. Inte så lätt, visade det sig, frånsett den rökiga som lätt avslöjade sig. De andra hade mycket frukt. Omdömet som kunde anas i grannskapet var att dessa sorter inte nådde upp till skotska höjder. Mycket intressant dock att testa ovanliga sorter, precis vad man kan ha en whiskyklubb till!

Hellyers Road Peated, Tasmanien, 46,2 %
Hammer Head, Tjeckien, 40,7 %
Millstone, Nederländerna, 40,0 %
Amrut, Indien, 46,0 %
Utdelat textmaterial finns här i pdf-format.

Tre av sorterna hamnade på nästan samma poäng i omröstningen: Millstone 44p, Hellyer 43p, Hammer Head 42p. Längre ner på listan kom Amrut med 19p.
Arrangörerna tackades med en varm applåd och som vanligt steg den trivsamma stämningen fram till sedvanlig Irish Coffee, perfekt i detta ruggiga, nollgradiga väder med en knapp dm snö.
Nästa provning blir den 16.5 2013
Ansvariga är Dan och Ulla Boberg, Ronny Nilsson, Bo Sandqvist