Rapport från trettonde träffen 14.10

Mötesrapport från Glenfarclas-provningen

Tisdagen den 14 oktober genomfördes en Glenfarclas-provning i Sisse:s regi i Slottsrestaurangen. Provningsledare var George S. Grant, som är Brand Ambassador och 6:e generationen i rakt nedstigande led till John Grant, som köpte Glenfarclas destilleri år 1865.
Sorterna vi provade var Glenfarclas 12år, 15år, 21år, 30år samt Glenfarclas 105, Cask Strength. Dessutom fick vi prova en Family Cask från 1994, vilken ingår i en unik samling av 43 single casks, som man har samlat en från varje år från 1952-1994. The Family Casks är en samling av de bästa faten från lagret och buteljerade vid fatstyrka.
George kåserade om sin egen, destilleriets och sin familjs bakgrund och förehavanden på ett skojfriskt sätt och på sin typiska skotska dialekt, som stundtals inte var helt lätt att förstå. Han hade också med sig råsprit-prover från olika destillationer, som deltagarna fick lukta och smaka på.
60 personer deltog i provningen, och där fanns representanter inte bara från Sisse utan också från Bromölla Whiskyklubb, Bridgemill whiskyklubb samt The Single Malt Academy of Lister. Där fanns också folk från både Ronneby, Karlshamn och Malmö, som hade tagit tåget till Sölvesborg för att vara med om denna utsökta provning.
Efter provningen serverades pyttipanna och öl, och samtliga, även provningsledaren och agentens representant Klas Lundström, lät sig väl smaka.
Ett stort tack vill vi rikta till Janne Berntsson i Bromölla Whiskyklubb för lån av glas.